Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Webinar om Parkinson

13. september 2023 -19:00 - 21:15

Arrangeret af Dansk Selskab for Neurologisk Fysioterapi og Dansk Selskab for Fysioterapeutiske Test og træning

Et samarbejde med Dansk Selskab for Fysioterapi og Danske Fysioterapeuter

Program

19.00 – 19.05 Kort præsentation

19.05 – 19.35 Oplæg: Forskning – Hvordan opstår Parkinson? V. Læge Jacob Horsager

19.35 – 20.05 Oplæg: Forskning – Hvordan kan fysisk træning gavne patienter med Parkinson? V. Idrætsfysiolog Ulrik Dalgas

20.05 – 20.35 Oplæg: Implementering i praksis

Træning som intervention for Parkinsonpatienter i klinikken, herunder test og anbefalinger fra retningslinjer.

Den fysioterapeutiske indsats, kliniske råd og fokuspunkter ift. tilgange ift. Parkinson patienter. V. Cand Scient Fys Jakob Frederiksen

20.35 – 21.15 Spørgsmål og diskussion Deltagerne kan stille spørgsmål direkte online eller via chatfunktionen.

Oplægsholdere

Jacob Horsager.jpg

Læge Jacob Horsager, PhD, arbejder ved Nuklearmedicin og PET, Aarhus Universitetshospital. Hans forskningsområde består i at nå frem til en mere præcis forståelse af Parkinsons sygdom, herunder hvordan og hvor Parkinson sygdommen opstår. Jakob vil gøre os klogere på en mulig teori om, hvorfor Parkinson sygdom kan være meget forskellig?

 

Ulrik Dalgas.png

Idrætsfysiolog Ulrik Dalgas arbejder som professor ved sektion for Idræt, Institut for folkesundhed, Aarhus Universitet. Ulriks primære forskningsområde omfatter anvendelsen af effekten af den kliniske træningsfysiologi for forskellige patientgrupper. Mere specifikt har hans hovedfokus været på effekten af fysisk træning for neurologiske patienter herunder patienter med Sclerose og Parkinson.

 

Jakob Frederiksen.jpg

Jakob Frederiksen, kandidatuddannet fysioterapeut Cand Scient Fys og arbejder klinisk og videnskabeligt med behandling af personer med Parkinsons Sygdom. Arbejder til daglig i en privatklinik, og derudover er han blandt andet underviser på Parkinsonforeningens to-dags kurser for fysioterapeuter, som udbydes under Videns- og kompetencecenteret for rehabilitering til mennesker med Parkinsons sygdom. Jakob har også skrevet et kapitel i bogen Træning – i forebyggelse, behandling og rehabilitering’ om Parkinsons Sygdom. Jakob har interesse for at arbejde med udviklingen af de faglige områder vedrørende Parkinsons sygdom, herunder kliniske retningslinjer, måleredskaber samt faglig sparring og rådgivning.

 

Tilmelding

Tilmelding foregår via Danske Fysioterapeuters hjemmeside

 

 

 

Detaljer

Dato:
13. september 2023
Tidspunkt:
19:00 - 21:15
Begivenhed Kategori: