
- Denne begivenhed er allerede afholdt.
Webinar om Parkinson
september 13 -19:00 - 21:15
Arrangeret af Dansk Selskab for Neurologisk Fysioterapi og Dansk Selskab for Fysioterapeutiske Test og træning
Et samarbejde med Dansk Selskab for Fysioterapi og Danske Fysioterapeuter
Program
19.00 – 19.05 Kort præsentation
19.05 – 19.35 Oplæg: Forskning – Hvordan opstår Parkinson? V. Læge Jacob Horsager
19.35 – 20.05 Oplæg: Forskning – Hvordan kan fysisk træning gavne patienter med Parkinson? V. Idrætsfysiolog Ulrik Dalgas
20.05 – 20.35 Oplæg: Implementering i praksis
Træning som intervention for Parkinsonpatienter i klinikken, herunder test og anbefalinger fra retningslinjer.
Den fysioterapeutiske indsats, kliniske råd og fokuspunkter ift. tilgange ift. Parkinson patienter. V. Cand Scient Fys Jakob Frederiksen
20.35 – 21.15 Spørgsmål og diskussion Deltagerne kan stille spørgsmål direkte online eller via chatfunktionen.
Oplægsholdere
Læge Jacob Horsager, PhD, arbejder ved Nuklearmedicin og PET, Aarhus Universitetshospital. Hans forskningsområde består i at nå frem til en mere præcis forståelse af Parkinsons sygdom, herunder hvordan og hvor Parkinson sygdommen opstår. Jakob vil gøre os klogere på en mulig teori om, hvorfor Parkinson sygdom kan være meget forskellig?
Idrætsfysiolog Ulrik Dalgas arbejder som professor ved sektion for Idræt, Institut for folkesundhed, Aarhus Universitet. Ulriks primære forskningsområde omfatter anvendelsen af effekten af den kliniske træningsfysiologi for forskellige patientgrupper. Mere specifikt har hans hovedfokus været på effekten af fysisk træning for neurologiske patienter herunder patienter med Sclerose og Parkinson.
Jakob Frederiksen, kandidatuddannet fysioterapeut Cand Scient Fys og arbejder klinisk og videnskabeligt med behandling af personer med Parkinsons Sygdom. Arbejder til daglig i en privatklinik, og derudover er han blandt andet underviser på Parkinsonforeningens to-dags kurser for fysioterapeuter, som udbydes under Videns- og kompetencecenteret for rehabilitering til mennesker med Parkinsons sygdom. Jakob har også skrevet et kapitel i bogen ’Træning – i forebyggelse, behandling og rehabilitering’ om Parkinsons Sygdom. Jakob har interesse for at arbejde med udviklingen af de faglige områder vedrørende Parkinsons sygdom, herunder kliniske retningslinjer, måleredskaber samt faglig sparring og rådgivning.
Tilmelding
Tilmelding foregår via Danske Fysioterapeuters hjemmeside