Præsentationer fra generalforsamling og temadag om Respiration og Postural Kontrol 2017

Se eller gense præsentationerne fra d. 28.01.2017

Simone Küchen, Overlæge, Respirationscenter Øst. “Respiration og mekanisk hostehjælp ift.de neurologisk patienter”. Generel viden med udgangspunkt i de neurologiske patienter, som kommer på Respirationscenter Øst. Dvs. personer som har brug for varig hjælp til at cleare luftvejene og undgå respiratoriske problemer.

Simone Küchen, Respirationscenter Øst.

Barbara Brocki, fysioterapeut/PH.D, fra Dansk Selskab for Hjerte- og lunge fysioterapi og Ålborg Sygehus. “Hvad er IMT?” Barbara Brocki har skrevet Ph.D om IMT.

Inspiratory muscle training – Barbara Brocki


Anne Christensen, fysioterapeut, Vest Dansk Center for Rygmarvsskadede (VCR) og Jørgen Vibjerg
fysioterapeut VCR og tilknyttet forskningsafdelingen på VCR. “Inspirationsmuskel træning til den rygmarvsskadede patient – en klinikers erfaringer”. Det primære fokus vil være IMT træningen – ræsonnementet for dette samt implementeringen af IMT. Viser bl.a en kort video af IMT behandlingen.

Rygmarvsskade – Region Midtjylland Anne Christensen, fysioterapeut


Brian Dalgaard Rasmussen,
 Fysioterapeut, Regionshospitalet Holstebro “Respirationsmuskeltræning i rehabilitering af apopleksipatienter” – en overvejelse værd i fysioterapeutens tilbud? – et pilotprojekt der har undersøgt effekten af respiratorisk lungefysioterapi til apopleksipatienter, målt på lungefunktion og stemmevolumen.


Hovedoplægs holder
er Mary Massery, PT, DPT, DSC (www.MasseryPT.com) USA. “If you can´t breath you can´t funktion”: Intergrating Cardiopulmonary and Postural Control Strategies in pediatric and adult populations. Mary er en utrolig dygtig og inspirerende underviser. Hun “chokerer” med at vende op og ned på vores lærdom om diaphragma og forstår at gøre teori og praksis forståeligt og “spiseligt”. Her får du desværre kun oplevet hende i 90 inspirerende minutter.

Mary Massery, PT, DPT, DSC (USA)