Nyheder

Kom og hør med på et gratis webinar om multipel sclerose, onsdag 15.juni 2022 – kl. 19.30-21

Programmet er som følger:
Indledning: Generelt om MS, symptombilledet og fysioterapeutens opgaver.
Oplæg: Fysioterapeutisk fokus og træningsanbefalinger
– Hvad skal prioriteres?
– Hvad siger forskning omkring MS og træning?
Diskussion: Hér kan deltagerne stille spørgsmål direkte online eller via chatfunktionen.

Oplægsholdere:
Anders Guldhammer Skjerbæk – Master i Rehabilitering, Udviklingsleder Sclerosehospitalerne.
Uddannet Fysioterapeut i 2005 og har en Master i Rehabilitering fra 2012. Siden 2008, har Anders arbejdet med MS-rehabilitering på de danske Sclerosehospitaler, hvor han som udviklingsleder er involveret i strategisk arbejde, forsknings- og udviklingsaktiviteter. Hans aktuelle forskningsaktiviteter involverer et ph.d. studie omhandlende gangfunktion hos danske patienter med MS samt afrapportering af data fra “The Danish MS Hospital Rehabilitation Study”. I tillæg, er Anders en del af bestyrelsen i den europæiske MS rehabiliterings organisation RIMS samt medlem af den videnskabelige komité i det italienske Scleroseforbund og af sundhedsudvalget i den danske scleroseforening. Endelig er Anders kursusansvarlig ved Danske fysioterapeuters kurser om Sclerose.

Lars Hvid – PhD, seniorforsker Sclerosehospitalerne.
Uddannet træningsfysiolog (2008) og har en ph.d. (2011) indenfor akut fysisk inaktivitet blandt ældre og dets effekter på nerve-muskel funktion. I perioden 2011-2016 har Lars arbejdet som forsker/underviser ved Syddansk Universitet, og primært undersøgt effekterne af fysisk træning hos mobilitets-begrænsede ældre personer indenfor kommune/hospitals regi. Siden 2017, har Lars arbejdet som forsker/underviser ved Aarhus Universitet, og primært undersøgt effekterne af rehabilitering (specifikt fysisk træning) hos MS patienter såvel som effekterne af aldring på gængse MS symptomer. Med en bibeholdt tilknytning til Aarhus Universitet (Lektor), er Lars siden 2021, ansat som Seniorforsker ved Sclerosehospitalerne, her med fokus på forskningsaktiviteter der understøtter praksis, dvs. i kontekst af multidisciplinær rehabilitering. I tillæg, er Lars en del af bestyrelsen i den europæiske MS rehabiliterings organisation RIMS.”

Webinaret foregår via ZOOM – deltagerne får tilsendt link m.m. ca. 3-4 dage før afholdelse af webinaret. Sidste tilmelding til webinaret er fredag 10.juni kl. 22.00

Tilmelding foregår via hjemmesiden – klik her for link til tilmelding

Gratis webinar – kun medlemmer af Dansk Selskab for Neurologisk Fysioterapi kan deltage (dog maks. 100) – meld dig ind og deltag!