Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Multisensorisk stimulation og multisensoriske rammer i neurorehabilitering

marts 20 -9:30 - marts 21 -15:00

 

Temadage i Ergoterapifagligt Selskab Neurorehabilitering

 

Det er muligt for andre faggrupper at deltage, men fokus vil være på den ergoterapeutiske tilgang

 

Dato: 20. og 21. marts 2019. Kurset afholdes som eksternat, men det er muligt at booke overnatning på Dalum Landbrugsskole. Overnatning er ikke med i prisen.

 

Sted: Dalum Landbrugsskole

Landbrugsvej 65
5260 Odense S

http://dalumls.dk/

 

Undervisere: Ergoterapeut Hanne Holmer og ergoterapeut Dr. Lesley Collies UK

 

 

Kort programoversigt

 

20 marts kl. 09.30-16.00

 

09.30-10.00 Registrering og morgenkaffe/te med rundstykke
10.00- 12.45 Sanseintegrations intervention og praksis i Danmark. Definitioner af koncepter. Undervisning på dansk
12.45-13.30 Frokost
13.30-16.00 Multisensory stimulation in the field of OT intervention in neurorehabilitation – what does research tell us?

Undervisning på engelsk

 

 

 
20 marts 09- 15.00

 

08.30– 09.00 Kaffe/ te med rundstykke
09.00-12.45 How to make the best multi sensory environment for people with sensory challenges? Undervisning på Engelsk  
12.45-13.30 Lunch  
13.30-14.55 Sanserum, centre og netværker. Undervisning på dansk  
14.55-15.00 Tak for I dag – Kursusbeviser

Før kurset afholdes udsendes noter til selvprint.

 

 

Pris:

 

Medlemmer af ETF og EFS Neurorehabilitering

samt medlemmer af Dansk Selskab for Neurologisk Fysioterapi

1500 Kr.
Ikke medlemmer af EFS Neurorehabilitering

 

2800 Kr.
Ikke medlemmer af Ergoterapeutforeningen 3.800 Kr.

Prisen er inklusive forplejning under kurset

 

Overnatning inkl. morgenmad koster 500,00 kr. og bookes individuelt hos Majken Helsgaard på tlf: 63 13 27 11. mh@dalumls.dk

Der kan også bestilles aftensmad.

 

Det koster 100 kr. årligt at være medlem af EFS Neurorehabilitering. Det kræver at du er ergoterapeut og medlem af ETF. Meld dig til online på ETFs hjemmeside

https://www.etf.dk/ergoterapi-og-politik/faglige-fora/efs-neurorehabilitering/medlemskab

 

Sidste frist for tilmelding er d. 23. februar 2019

 

Tilmelding til

Birgitte Gammeltoft

Figenvej 10

4690 Haslev

www.gammeltoft.eu/efs/temadage

 

Detaljeret program:

 

20. marts 2019 Theme Lecturer
09.30 – 10.00           30 min. Registration, coffee, tea & bread  
10.00 – 11.30             90 min. Sensory integration intervention and practice in Denmark –a retrospective journey through more than 30 years. Hanne Holmer

Undervisning på dansk

11.30 – 11.45           15 min. Short break  
11.45 – 12.45             60 min. Definition of concepts, relating to multisensory stimulation, related to neurorehabilitation Hanne Holmer

Undervisning på dansk

12.45 – 13.30           45 min. Lunch  
13.30 – 14.45             75 min. Multisensory stimulation in the field of OT intervention in neurorehabilitation – what does research tell us? Lesley Collier

Undervisning på engelsk

14.45 – 15.00           15 min. Short break  
15.00 – 16.00             60 min. The use of sensory modules to inform practice in a multisensory environments. Lesley Collier

Undervisning på engelsk

 

 

 

21. marts 2019 Theme Lecturer
08.30 – 09.00           30 min. Coffee, tea & bread  
09.00 – 10.30             90 min. How to make the best multi sensory environment for people with sensory challenges? Lesley Collier

Undervisning på engelsk

10.30 – 10.45           15 min. Short break  
10.45 – 11.45             60 min. Research that support the use of multisensory stimulation in the OT intervention in Neurorehabilitation. Lesley Collier

Undervisning på engelsk

11.45 – 12.00           15 min. Short break  
12.00 – 12.45             45 min. Case stories & hands-on

– just before lunch!

Hanne Holmer

Undervisning på dansk

 

12.45 – 13.30           45 min. Lunch  
13.30 – 14.30             60 min Multisensory rooms, centers & networks in Denmark – what does the future hold? Hanne Holmer

Undervisning på dansk

14.30 – 14.55             25 min. Questions? Lesley & Hanne

Der kan spørges på dansk

14.55 – 15.00             5 min. Closure & goodbye  

 

Presentation of lecturers:

Dr. Lesley Collier is a graduate from the London School of Occupational Therapy, 1985. She is a senior lecturer in occupational therapy at the University of Southampton. She is a HCPC registered occupational therapist working in the fields of neurology and dementia care, focusing particularly on sensory processing and stimulation in relation to people with dementia in order to improve occupational performance, mood and behaviour. She also has designed treatment protocols to assist with the delivery of this technique.

Over the years, Dr. Collier has been granted a number of research grants exploring the use of sensory approaches with people with cognitive impairment. She works in a partnership with Sensory Integration Network UK & Ireland and is a mentor for the National Institute for Health Research to support clinical academic careers, occupational therapists worldwide in emerging areas of practice

Dr. Collier is a worldwide acknowledged contributor to the research and spreading of the multisensory approach to people with severe sensory challenges.

 

Hanne Holmer graduated from School of Occupational Therapy in Copenhagen in 1985. Since then she has been engaged in developing and implementing the Sensory Integration Approach the field of psychiatry in Denmark, the Scandinavian countries, and for the past couples of years also in other more remote areas of the world.

 

Hanne Holmer started one of the first Snoezelen Centers in Denmark, Snoezelhuset in Maribo, which she was in charge of running for almost 20 years. She is a keen advocate for promoting the concept of multisensory approach through daily activities and through special designed environments in Denmark.

 

Hanne Holmer holds a chair in the Danish Snoezelen Association, Snoezelnetværket I Danmark (www.snoezelnet.dk) , as well as a chair in the international organization, International Snoezelen Association/Multisensory Environments (www.isna-mse.org)

 

 

Detaljer

Start:
marts 20 -9:30
Slut:
marts 21 -15:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Dalum Landbrugsskole
Landbrugsvej 65
Odense S, 5260 Danmark
+ Google Map