Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Craft og Natur-Rehabilitering – Perspektiver i Neurorehabiliteringen

februar 26 -9:00 - februar 27 -15:00

 

 

Temadag for medlemmer af EFS Neurorehabilitering

 

Undervisningen om Craft varetages af psykolog Anne Kirketerp, som er grundlægger af Craft-psykologi og ergoterapeut Elise Bromann Bukhave.

Som inspiration til Craft kan vi anbefale podcasten Brinkmanns briks om Craft (27. september 2023), hvor Anne Kirketerp bliver interviewet.

De 3 Underviserne i Natur-Rehabilitering vil inspirere os til at udnytte naturens muligheder for rehabilitering.

Temadagene har fokus på ergoterapeutisk praksis i neurorehabilitering, men er også åbne for andre faggrupper, så tag gerne din tværfaglige kollega med til dette arrangement.

Der er mulighed for at tilmelde sig en dag eller begge dage, angives ved tilmelding.

Vær opmærksom på at tilmeldingsfristen er kort!!!
EFS Neurorehabiliterings årlige temadage afholdes i Odense på Dalum Landbrugsskole. Dagene starter med en let morgenmad, derudover er der fuld forplejning i løbet af dagen.

 

Dato:  Mandag d. 26. februar 2024 kl. 9.30-16.00 (Let morgenanretning fra kl. 9.00) og tirsdag d. 27. februar 2024 kl. 9.00-15.00 (Let morgenanretning fra kl. 8.30). Kurset afholdes som eksternat, men det er muligt at booke overnatning på Dalum Landbrugsskole.  Overnatning og aftensmad er ikke med i prisen.

 

Sted:  Dalum landbrugsskole

Landbrugsvej 65
5260 Odense S

http://dalumls.dk/

 

 

 

 

Pris (inkl. forplejning på dagen):

 

Medlemmer af ”EFS Neurorehabilitering” og

medlemmer af ”Dansk Selskab for Neurologisk Fysioterapi”

 

1800 kr. for 2 dage

 

1000 kr. for 1 dag

Ergoterapeuter, der er medlem af ETF

 

3000 kr. for 2 dage

 

1700 kr. for 1 dag

 

Studerende og seniorer 600 kr. for 1 dag

 

1000 kr. for 2 dage

 

Andre faggrupper

 

3.800 kr. for 2 dage

 

2000 kr. for 1 dag

 

 

Overnatning inkl. morgenmad koster 550,00 kr. og bookes individuelt hos Majken Helsgaard på tlf: 63 13 27 11. mh@dalumls.dk

Der kan også bestilles aftensmad incl. en øl/vand til 210,00 kr (Serveres i Kolds Stue kl. 17.30). Ønskes aftenkaffe m/brød koster det 55 kr.

Også dette bookes individuelt hos Majken Helsgaard på tlf: 63 13 27 11. mh@dalumls.dk

Nøgler skal afhentes hurtigst muligt på første temadag, senest inden kl. 13.00.

 

Det koster 100 kr. årligt at være medlem af EFS Neurorehabilitering. Det kræver, at du er ergoterapeut og medlem af ETF. Meld dig til online på ETFs hjemmeside på https://www.etf.dk/Viden-og-politik/Faglige-fora/Indmeldelse-i-faglige-netvark-klubber-og-selskaber

 

 

Tilmelding til Ergoterapeutforeningen

Sidste frist for tilmelding er d. 6. februar 2024.

 

 

Dag 1 Mandag d. 26. februar 2024

 

9.00 – 9.30

 

Registrering og morgenkaffe med brød

 

9.30 – 12.00  Den er jo bare lige derude!  

V/ Susanne Hykkelbjerg Pedersen

 

Som ergoterapeuter har vi viden om, at omgivelserne kan være med til at fremme og hæmme den aktivitet, et menneske gør eller drømmer om at gøre. I oplægget vil du få et indblik i, hvad forskningen viser om naturen og hvilke kvaliteter, der er i naturen. Hvordan kan disse kvaliteter integreres i rehabiliteringspraksis, når vi tilrettelægger en aktivitet med mennesker, hvis nervesystem kalder på en særlig opmærksomhed? Viden om naturens kvaliteter vil blive koblet til aktivitetsvidenskaben. Vi vil også arbejde med øvelser, som du kan tage med ind i dit virke med det samme, både i forhold til dig selv og den målgruppe, du arbejder med.

 

Som forberedelse til oplægget, tænk gerne på en case, hvor du ønsker at integrere naturen. Dette vil gøre oplægget mere relevant og brugbart for dig.

 

Susanne Hykkelbjerg Pedersen er ergoterapeut, Master i sundhedsantropologi, forfatter og lektor.

 

12.00 – 12.45 Frokost/middag

 

12.45 – 13.45 Generalforsamling i EFS Neurorehabilitering – deltagere som ikke er medlem, holder pauser eller bruger tiden på en gåtur i området.

 

 

 

13.45 – 14.45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14.45 – 15.00 Pause

 

15.00 – 16.00

Sundhedsfremmende interventioner i naturen. 

V/ Anja Gottschalck Larsen

 

Gennem de seneste år har jeg haft fokus på at inddrage naturen og udeliv som et aktivt element i min ergoterapeutiske praksis.

Jeg vil i oplægget fortælle om mine erfaringer ud fra konkrete naturbaserede forløb og koble teori med praksis. Jeg er optaget af, hvordan vi kan udvide vores værktøjskasse ved målrettet at inddrage kvaliteterne ved udemiljøet og af hvordan naturen og udelivsaktiviteter kan være en del af de sundhedsfaglige og behandlende tilbud.

 

Anja Gottschalck Larsen er ergoterapeut, privatpraktiserende og Masterstuderende på Københavns universitet i Naturbaseret sundhedsfremme og terapi.

 

 

 

Neurorehabilitering – De 10 haver og projekt Kom-UD 

v/ Linda Malene A. Christensen

 

I mit oplæg vil jeg komme ind på, hvilke overvejelser og erfaringer vi har gjort os i arbejdsgruppen i forhold til organisering af en havegruppe på Hammel Neurocenter. Jeg vil desuden komme ind på, hvordan vi arbejder med at skabe rammerne og miljøet for hver af de 10 haver, så de har forskellige formål og aktivitetsmuligheder at byde på.

Med Projekt Kom-Ud har vi søsat et nyt initiativ med en ugentligt ”Kom-Ud-Dag”. Jeg vil her gerne dele vores erfaring om aktivitetsvalg og supplere med patienternes og det tværfaglige personales oplevelse af dette initiativ.

 

 

Linda Malene A. Christensen er specialeansvarlig ergoterapeut indenfor kognitivt subspeciale på Regionshospitalet Hammel Neurocenter

 

 

Dag 2 Tirsdag d. 27. februar 2024

 

08.30 – 9.00 Registrering og morgenkaffe med brød

 

09.00 – 12.00

(inkl. Pauser)

Psykologiske og ergoterapeutiske perspektiver på Craft

 

v/ Anne Kirketerp og Elise Bromann Bukhave

 

At være fordybet i håndarbejde eller håndværk (craft) har positiv virkning på mental sundhed og trivsel. Oplægget vil tage udgangspunkt i forskningen, som kan underbygge en evidensbaseret argumentation for at benytte craft-baserede indsatser i rehabilitering, og vil indeholde relevante nedslag i psykologiske teorier, ergoterapeutiske metoder, og empiriske eksempler. Der vil være en blanding af oplæg og mindre workshops, som giver deltagerne mulighed for at afprøve nogle metoder til implementering i egen praksis.

 

Anne Kirketerp, som er freelance forsker og grundlægger af craft-psykologi. Anne er uddannet kunsthåndværker, håndarbejdslærer, og psykolog og har ph.d. i entreprenørskab. Hun er medstifter af Center for Craft og Sundhedsfremme, sammen med Elise Bromann Bukhave, som desuden er lektor og forsker ved ergoterapeutuddannelsen på Professionshøjskolen Absalon. Elise er uddannet ergoterapeut og har ph.d. i humanistisk sundhedsvidenskab.

 

12.00 – 12.45 Frokost/middag

 

12.45 – 14.45

(inkl . pause)

Psykologiske og ergoterapeutiske perspektiver på Craft …….fortsat 

v. Anne og Elise

 

14.45 – 15.00 Tak for i dag og kursusbeviser

 

 

 

 

 

 

Detaljer

Start:
februar 26 -9:00
Slut:
februar 27 -15:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Dalum Landbrugsskole
Landbrugsvej 65
Odense S, 5260 Danmark
+ Google Maps